САЙТА BULBIKE.COM СЕ ПРОДАВА! ЗА КОНТАКТ: 0877498969

Карането на велосипед – здравословен начин да отслабнете
Мислите, че е време да загубите няколко килограма, но не сте сигурни как да започнете. Какво ще кажете да изкарате прашасалият велосипед от гаража, да го почистите и да го покарате? Колоезденето е идеален начин за загуба на тегло, тъй като се изгарят много калории. Карането на велосипед с умерена скорост от 19 до 23 километра в час ще ви помогне да изгорите около 235 калории за половин час.

Помислете за най-различни начини относно колоезденето като начин за отслабване. Какво ще кажете за следните варианти?

    – Опитайте с редовна дневна велоразходка от около час.

   – Можете ли да ходите на работа или училище с колело? Ако правите това през повечето дни от седмицата и се храните здравословно, вие лесно можете да смъкнете излишните килограми.

  – Друг вариант е да се планират семейни или групови велопоходи няколко пъти в месеца. По този начин вие ще направите колезденето по-дълго от няколко часа. В съчетание със здравословна диета, това ще доведе и до загуба на тегло от около 1 килограм на седмица.

   – Планирайте предварително дългите маршрути за каране на колело. Имайте в предвид, че ще е необходимо и да се върнете назад, затова се съобразявайте със силите и възможностите си, както и тези на хората, които пътуват с вас при по-дълги преходи.

При тези дейности ще изгорите калории и премахнете ненужните килограми. Между другото карането на колело може да се окаже за самите вас много забавен и изненадващо лесен начин за отслабване.

Дългосрочният успех рядко се постига от луди и катастрофални диети. Ако организмът ви губи по-повече от килограм телесно тегло на седмица вие ще изпитвате глад и тялото ви ще реагира на това и ще се стресира. То ще се опитва да набави загубените калории като по този начин е възможно метаболизма ви да се забави, рискувайки загуба на мускулатура. Най-добрият начин да отслабнете е да карате редовно велосипед и внимателно да обмисляте избора на здравословна храна.

Запомни това: Храната е гориво за тялото. За да поддържате тялото си и то да работи с пълна скорост, трябва да употребявате пълнозърнести храни с минимална обработка. Нещата като пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, месото и млечните продукти могат да ви бъдат много полезни, ако ги консумирате контролирано и разделно. Плодовете, зеленчуците и зърнените храни ще ви осигурят необходимите въглехидрати за вашата жизнена дейност, а месото и ниско-маслените млечни продукти ще насърчат загубата на тегло и ще осигурят протеин за развитието на мускулите. Ако здравословното хранене е новост за вас, потърсете в Интернет здравословни рецепти, или просто инвестирайте в добра готварска книга.


Няма коментари

    Коментирай

    Blue Captcha Image
    Refresh

    *