САЙТА BULBIKE.COM СЕ ПРОДАВА! ЗА КОНТАКТ: 0877498969

Колоезденето е добър начин за отслабване
Колоезденето е един чудесен начин да бъдете на открито, на чист въздух, или просто да се предвижвате от точка А до точка Б. Карането на велосипед също така е ефективен начин за изгаряне на излишните калории, телесните мазнини и подобряване състоянието на сърдечно-съдовата система.

В зависимост от телесното ви тегло и интензивността на тренировката, вероятно ще изгорите някъде между 400 и 500 калории за един час колоездене. Движението по време на колоездене, особено нагоре и когато карането е с висока интензивност, е чудесен начин да се развият добре мускулите и изгарят мазнините. При колоезденето мускулите на краката работят най-интензивно, като по този начин те стават по-силни и по-развити.

Не всичко се крие в красотата на развитие мускули, но нали точно те правят тялото по-издръжливо, по-икономично и по-силно. След всяка велотренировка метаболизма на тялото се подобрява. Колкото по-висока е честота в метаболитен покой, толкова повече калории изгаряте. Така осем часа след каране на вашия велосипед, седнал на дивана, вие все още горите допълнителни калории!

Колоездене също така работи за засилване на основната област на тялото, корема и мускулите на гърба. Тази основна област е от съществено значение за добрият баланс и стойка. Тренирането на тялото е полезно за дейности от личното ежедневие и в работата.

Колоезденето е добър начин за отслабване

Ако загубата на тегло е вашата цел, колоездене може да бъде много полезно. Постепенната загуба на тегло от около един килограм на седмица е мъдра цел. Постепенното отслабване спомага за поддържане на мускулната тъкан (спомнете си, че докато седите на дивана, изгаряте калории). По този начин значително ще увеличите шансовете си за дългосрочен успех.

Хората, които губят голяма част от теглото бързо, често чрез лишаване от храна и строги диети, е много вероятно да си възвърнат изгубените килограми в рамките на първата година. Отстраняването или изгарянето на 3500 калории ще доведе до загуба на един килограм. Ако приемем, че горите около 500 калории за един час каране на велосипед ежедневно, това ще се равнява на загуба от един килограм тегло само след една седмица!


Няма коментари

    Коментирай

    Blue Captcha Image
    Refresh

    *