САЙТА BULBIKE.COM СЕ ПРОДАВА! ЗА КОНТАКТ: 0877498969

Основна храна за по-добро каране на колело
Храната е гориво за тялото. Вие определено може да консумирате повече калории, но правилният план за хранене ще ви зареди с енергия, която ще ви помогне да се почувствате по-добре. Правилното хранене на велосипедиста допринася за по-ефективна тренировка и  ще ви помогне да отслабнете, ако това е вашата цел.

Най-добрият хранителен план за колоездача е този, който включва много ниско съдържание на мазнини, храни с високо съдържание на въглехидрати, за да осигуряват енергия и течности, за да не се дехидратира тялото. Въглехидратите са предпочитан източник на енергия за колоездачите. Тъй като горивото за колоездене са въглехидратите, които постоянно се изгарят, както те са необходими и за ежедневните дейности, трябва редовно за се набавя високо съдържание на въглехидрати от консумираната храна.

В някои храни се използват прости захари и рафинирани брашна, които дават лоша репутация на въглехидратите. Те предлагат малко хранителна стойност. За да запълните нужната доза въглехидрати можете да го направите чрез плодове, зеленчуци, боб, пълнозърнест хляб, ориз и макаронени изделия. Завършете вашето хранене с протеини и малко количество мазнини.

Кога ще ядете, е почти толкова важно, колкото това, което ще ядете. Гледайте храненето да е най-малко поне около час педи колоездене. Тази закуска трябва да е с високо съдържание на въглехидрати и като количество храната да е малко. Като идея за такова хранене ще споделя, че можете да консумирате пресни плодове, зърнени продукти или крайче пшеничен хляб с фъстъчено масло.

Ако колоезденето ще е по-дълго от един час, ще трябва да се заредите с повече въглехидрати. Изследователите препоръчват от около 30 до 40 грама въглехидрати на всеки 30 минути, за хора които карат колело повече от един час. Тогава може би е време да помислите за спортна или енергийна напитка. Поемането на въглехидрати на закуска или хранене в рамките на 60 минути след продължително пътуване е важно за попълване на тялото, за да се подготви за следващото натоварване.

Колоездачите трябва да положат съзнателно усилие и да пият течности преди, по време и след колоездене, за да се избегне обезводняването на организма. Дехидратирането на тялото е едно от най-лошите неща, които могат да ви се случат, така че е важно да бъдете проактивни и да поемате много течности, дори преди да се почувствате жадни. Вие ще трябва да изпиете поне 250 – 350 мл течност непосредствено преди надпреварата, и по още 250 мл на всеки половин час, по време на надпреварата, както и след това, когато ще сте готови постепенно да компенсирате и възвърнете загубените течности.


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*