САЙТА BULBIKE.COM СЕ ПРОДАВА! ЗА КОНТАКТ: 0877498969

Определяне на подходящият размер велосипедна рамка
Много хора поставят акцент върху външния вид и аксесоарите на велосипеда, но размера на рамката е една от най-важните характеристики за велосипеда, който ще изберете. Рамката трябва да бъде пропорционална на вашето тяло. Когато рамката е с правилният размер ще се намали риска от дискомфорт, който може да доведе до нараняване и по-неефективно педалиране.

Височина

Ръста на колоездача е първият аспект, който трябва да се вземе в предвид, за да се определи подходящ размер рамка на велосипеда. Повечето онлайн калкулатори за измерване на велосипедна рамка дават възможно най-близките подходящи размери. За да определите вашата височина необходима за правилният избор на велосипедна рамка прочетете написаното по-долу.

Вътрешна дължина на краката

Вътрешната дължина на краката е важен показател, който помага да се определи колко висока трябва да бъде рамката за велосипеда. Чрез този важен показател могат да се определят някои измерения на рамката на велосипеда, които ще доведат до по-добрата ефективност и лекота при използване на велосипеда. Това измерване може да се направи като събуете обувките си и застанете с опрян гръб на стената. Застанете така, точно както бихте застанали когато измервате височина си. Поставете дебела книга между краката си със задната страна на книгата където са залепените всички страници срещу чатала. След това измерете с рулетка разстоянието от горната част на книгата до пода. Запишете това измерване в сантиметри.

Размер на курбелите

Курбелите могат да бъдат с различен размер и дължина. Когато се педалира, се образува кръгов диаметър. Колкото по-голям е размера на курбелите, толкова по-голям ще е и този диаметър, който спомага за повече прилагана сила и мощ, необходима в коленете и бедрата на колоездача. Препоръчването на размер курбели може да бъде направен въз основа размера на тялото, но обикновено това е въпрос на лични предпочитания, кой размер курбели ще изберете. Има няколко предлагани размера на курбелите – 165 мм, 170 мм, 172.5 мм, 175 мм, 177.5 мм и 180 мм. Тези припокриващи се един друг размери на курбелите в съотношение с идеалният размер на рамката ще откриете на диаграмата за оразмеряване в нашият сайт. Размерите на посочените курбели ще варират спрямо размерите на шосейните рамки от 46 см до 66 см и MTB рамките за велосипеди от 15 инча до 22 инча.

Съображенията

Оразмеряващата диаграма, която ние ви предлагаме, може да бъде ефективно средство за определяне на приблизителните размери на подходящата рамката на вашият велосипед, които ще бъде идеален за вашето тяло. Преди да си купите колело е препоръчително да посетите магазина и пробвате рамката за да оцените комфорта, който ще изпитате. Също така може да поискате насока и съвет от продавача в магазина за велосипеди. Този човек ще бъде в състояние да ви преведе през привидно незначителните разлики в рамката на велосипеда и ще ви помогне да изберете идеалната рамка за вашето тяло.


Няма коментари

    Коментирай

    Blue Captcha Image
    Refresh

    *