САЙТА BULBIKE.COM СЕ ПРОДАВА! ЗА КОНТАКТ: 0877498969

Как да съхраня велосипеда си през зимата?
Първото нещо, което трябва да знаете, е че велосипеда трябва да бъде добре почистен и смазан, особено веригата. Това ще предпази вашият велосипед от корозия. Важно е след смазването на всички метални части на велосипеда да се избърше с кърпа излишната смазка или грес. Веригата трябва да бъдe прехвърлена на най-малкото зъбно колело отпред и отзад където напрежението на жилото е минимално. Важно е при съхранението на велосипеда през зимата, жилата да не са под напрежение. Вие също трябва откачите спирачките, ако са V-brake.

Ако ще съхранявате велосипеда на пода, трябва да надуете гумите до работно им налягане, така че да не се деформират. През зимата е необходимо през определен период от време да се проверява налягането в гумите за да се избегне нарушаване на формата и тяхното състояние. Ако предпочитате да съхранявате велосипеда си закачен с куки за тавана или на стойка за стената, може да намалите налягането в гумите. Гумите могат да бъдат напръскани със специален силиконов спрей за съхраняване на гуми през зимата, който можете да закупите от всеки местен автомагазин.

Ако вашия велосипед притежава аксесоари като фар или задна светлина работещи с батерии е необходимо да знаете, че батериите трябва да бъдат премахнати, ако велосипедът няма да бъде ползван за дълъг период от време. Ако оставите батериите във фара или задната светлина в крайна сметка те могат да протекат и увредят вашият аксесоар на велосипеда.

Как да намалите обема на велосипеда за да спестите място за съхранение?

Ако няма достатъчно пространство за вашия велосипед, можете да премахнете предното колело като по този начин ще спестите от дължината за необходимото място. При премахване на педалите вие ще спестите от широчината на мястото за съхранение на велосипеда. За лесно съхранение на вашето дву-колесно превозно средство, можете да използвате специална стойка монтирана на стената, която може да бъде за вертикално или хоризонтално поставяне на велосипеда.

Къде да се съхранява велосипеда?

Идеален вариант за съхраняване на велосипед през зимата е сухо място, без резки промени в температурата. Например, можете да съхранявате велосипеда си в апартамент или кабинет. Не се препоръчва да съхранява велосипед до радиатор или друг уред, който допринася за резки промени в температурата.

Друга възможност за съхранение е на терасата. Ако балкона е остъклен, това е достатъчна защита за вашият велосипед. Имайте в предвид, че постоянната пряка слънчева светлина вреди на вашият велосипед, затова го покрийте с фолио, стар чаршаф или друг вид импровизирано покривало. Съхранението на велосипед на открит балкон е нежелателно понеже няма да бъде защитен от дъжд и сняг.

Можете да съхранявате велосипеда си в не отоплявана стая, в гараж и др. Ако планирате да съхранявате велосипеда си в гаража през зимата трябва да се уверите, че влажност на въздуха в гаража не е висока. При голяма влажност в помещението за съхранение на колелото, дори добре смазаният велосипед може да ръждяса.


1 Коментар

Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*